RADIJATORI CURE U BAR 50 ZGRADA: Početak grejne sezone u Novom Sadu nije protekao bez uobičajenih problema

Z. GRUMIĆ

28. 09. 2021. u 08:25

NI novu grejnu sezonu u Novom Sadu, koja je počela već 23. septembra jer su za to bili ispunjeni vremenski i drugi uslovi propisani odgovarajućom gradskom odlukom, nisu mimoišla brojna curenja na kućnim instalacijama, tako da deo stambenih ili poslovnih objekata u gradu još nije spreman za uključenje grejanja.

РАДИЈАТОРИ ЦУРЕ У БАР 50 ЗГРАДА: Почетак грејне сезоне у Новом Саду није протекао без уобичајених проблема

Foto N. Karlić

- Trenutno više od 50 objekata u Novom Sadu nije napunjeno i za njih se ne isporučuje toplotna energija za grejanje, upravo zbog havarijskih curenja na kućnim instalacijama, odnosno neodjavljenih radova - navode u "Novosadskoj toplani".

U tom JKP apeluju na korisnike usluga da u najkraćem roku izvedu potrebne radove i završetak prijave "Toplani" kako bi i ti objekti bili napunjeni i spremni za predstojeći hladan talas.

Održavanje kućnih instalacija, inače, nije u nadležnosti "Novosadske toplane" već je to posao preduzeća sa kojim Skupština stanara ima potpisan ugovor o održavanju zgrade.

Minuli letnji period, između dve grejne sezone, to JKP obavilo je značajne radove na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema i na obnovi vrelovodne mreže u gradu.

- Radilo se širom grada, na deonicama koje su najnepouzdanije, odnosno na kojima su tokom protekle grejne sezone sanirana havarijska curenja - kažu za "Novosti", nadležni u "Toplani".

Obimni radovi izvedeni su u blokovima Bulevara oslobođenja i Gagarinove ulice, Bulevara oslobođenja i Ulice Branimira Ćosića i u bloku Bulevara oslobođenja i Turgenjeve ulice. Radilo se i na Trifkovićevom trgu i Trgu Dositeja Obradovića, u bloku ulica Dunavske, Ive Lole Ribara i Vojvode Putnika kao i na mnogim drugim lokacijama.

NOVOIZGRAĐENI OBJEKTI

RADNICI "Novosadske toplane" trenutno izrađuju vrelovodne priključaka za novoizgrađene objekte na nekoliko lokacija u gradu.

- Ovi radovi ne utiču na isporuku toplotne enegije, pa tako mogu i izvode se tokom cele godine - ističu u "Toplani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije