ZA DOBROVOLJNE DAVAOCE OD 7 DO 19 ČASOVA: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine ima novo radno vreme

Lj. P.

27. 09. 2021. u 13:36

ZAVOD za transfuziju krvi Vojvodine za doborovoljne davaoce krvi radi svakog radnog dana od 7 do 19 časova u Ulici Hajduk Veljka 9a u Novom Sadu.

ЗА ДОБРОВОЉНЕ ДАВАОЦЕ ОД 7 ДО 19 ЧАСОВА: Завод за трансфузију крви Војводине има ново радно време

Foto: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine

Rezerve krvi svih krvnih grupa, kako navode, dosta su niske, pa se nadaju da će novo radno vreme Zavoda za transfuziju davaocima i onima koji će to postati u budućnosti omogućiti lakšu organizaciju, a time i povećati broj prikupljenih jedinica krvi.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika, kao i planirane hirurške intervencije. Upravo zato, iz Zavoda pozivaju sve građane, ukoliko im zdravstveno stanje dozvoljava, da se odazovu akcijama davanja krvi koje organizuju u saradnji sa Crvenim krstom.

Krv mogu dati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina, nakon laboratorijskog i lekarskog pregleda koji se obavlja u sklopu davanja krvi. Davanje krvi na organizam deluje stimulativno, jer utiče na obnavljanje elemenata, crvenih (eritrocita) i belih (leukocita) krvnih zrnaca i krvnih pločica (trombociti).

Dobrovoljno davanje krvi čini da se osoba koja je dala krv oseća poletnom, svežom i nadasve korisnom zbog učinjenog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)