U KOVID ZONI 25, NOVOZARAŽENIH 43: Najnoviji epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNJAK

21. 09. 2021. u 14:38

PRESEK epidemiološkog stanja u ovom kraju danas glasi: srećom bez smrtnih ishoda, kao minulih dana, u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno se leči 25 pacijenata, po današnjoj zvaničnoj evidenciji Doma zdravlja broj osoba novoinficiranih virusom korona je 43.

У КОВИД ЗОНИ 25, НОВОЗАРАЖЕНИХ 43: Најновији епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Foto: M.Bošnjak

U obe te ustanove po dva pacijenta više nego juče. Iako zasada naizgled „blago“, to statističko povećanje ipak je upozoravajuće, s obzirom na očekivano širenje ove epidemije, i na sve apele medicinskih službi za vakcinisanje.

- Od 25 pacijenata u crvenoj zoni, virus korona potvrđen je kod 23, jedan ima negativne rezultate testiranja, jedan ih čeka. Tokom protekla 24 sata u kovid zonu primljene su još tri osobe sa simptomima koji ukazuju na taj virus, jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Raste broj osoba pregledanih u Kovid ambulanti Doma zdravlja. Juče ih je bilo 230, od kojih se njih 73 javilo na prvi pregled. Uzorkovana je krv za 136 laboratorijskih analiza, urađena su 23 rentgenska snimka pluća, 122 antigenska i četiri PCR testa, tri osobe su upućene na hospitalizaciju.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminula je 141 osoba. U celom tom periodu korona virusom ukupno su zaražena 4.152 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije obolelo je njih 617.

Po dosadašnjim zvaničnim podacima, u ovom kraju je prvom dozom bilo koja od četiri raspoloživa cepiva vakcinisano ukupno 16.635 osoba, drugom 15.787, a trećom buster dozom 2.549.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)