OTVOREN 12 STRIPOLIS: Tradiconalni festival počeo u Zrenjaninu

B. GRUJIĆ

19. 09. 2021. u 22:33

TRADICIONALNI, dvanaesti po redu festival stripa Stripolis, otvoren je u Kulturnom centru Zrenjanina, izložbom Svet u oblacima, Francuska -Srbija, zajednička istorija kroz strip, koja je organizovana u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

ОТВОРЕН 12 СТРИПОЛИС: Традицонални фестивал почео у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Izložbu je otvorio Stanislas Pjere, savetnik za kulturu Francuske ambasade i direktor Francuskog instituta u Srbiji, a sve prisutne je pozdravio Branko Đukić, urednik časopisa Stripolis i autor projekta, dok su mališani iz predškolske ustanove u Zrenjaninu, maskirani u omiljene strip junake prodefilovali izložbenim salonom.

Kao i prethodnih godina, publici je pružena mogućnost da aktivno učestvuje u berzi stripova, pogleda ručno rađene figurice istorijskih likova i strip junaka, uz druženje sa filmskim i video umetnikom Milošem Tomićem, kao i Borisom Stanoćem i Danilom Mjloševim, koji su gosti Stripolisa.

U okviru specifičnih radionica i uživo crtanja stripova pomenutih umetnika, planirane su i projekcije animiranih i igranih filmova koji su rađeni po poznatim strip serijalima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri