ZARAŽENA BEBA OD 18 DANA U NEGOTINU! Korona virus ima i devojčica od 5 meseci, najnoviji podaci Zdravstvenog centra

S.M.J.

17. 09. 2021. u 16:33

U POSLEDNjA 24 časa broj aktivno pozitivnih na virus korona u opštini Negotin uvećan je za 25 kovid slučajeva, što čini ukupno 245 aktivno inficiranih virusom korona.

ЗАРАЖЕНА БЕБА ОД 18 ДАНА У НЕГОТИНУ! Корона вирус има и девојчица од 5 месеци, најновији подаци Здравственог центра

FOTO: Depositphotos

Prema podacima Zdravstvenog centra Negotin u četvrtak je testirano 96 osoba, a njih 26 odsto, odnosno 25 je pozitivno na virus korona.

Prisustvo virusne infekcije laboratorijski potvrđeno kod 13 osoba muškog pola, od kojih je najmlađi pacijent beba od 18 dana, koja srećom ima blage simptome. Pozitivno je i osam osoba ženskog pola od 12 do 79 godina.

U poslednja 72 sata, pored bebe od 18 dana, među pozitivnima je i devojčica od 5 meseci, dok broj pregleda u pedijatrijskoj kovid ambulanti raste.

Protekle nedelje je tamo prosečno bilo oko 50 pregleda, ali od ponedeljka se taj broj gotovo udvostručio. Na preglede sa pedijatrima javljaju se roditelji čija deca imaju povišenu telesnu temperaturu, simptomime respiratorne infekcije, curenje nosa, a sporadično i sa simptomima stomačnog virusa i povraćanjem. 

U poslednja 24 časa obavljeno je 60 pregleda u kovid ambulanti Zdravstvenog centra, a raste broj pregleda i u pedijatrijskoj kovid ambulanti .

U bolnici je na Grudnom i Odeljenju neurologije zbrinuto ukupno 26 pacijenata sa upalom pluća od kojih je njih 14 na kiseoničkoj potpori. Tri osobe su tokom jučerašnjeg dana transportovane u Kovid bolnicu Kruševac, a dve su otpuštene na kućno lečenje.

Kako saznajemo za crvenu zonu ovih dana priprema se i Interno odeljenje ovdašnje bolnice, s obzirom na povećani broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.

BONUS VIDEO: OVDE SE VODI BORBA ZA ŽIVOTE: Crvena zona kovid bolnice u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)