DRUŽENJE SA MALIŠANIMA U NOVOM SADU: Vatrogasci proslavili svoj dan

Lj.P.

17. 09. 2021. u 16:18

POVODOM Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca – spasilaca, na Trgu Slobode u Novom Sadu održan je tehničko-taktički zbor i prezentacija vozuila i opreme koju svakodnevno koriste vatrogasci – spacioci.

ДРУЖЕЊЕ СА МАЛИШАНИМА У НОВОМ САДУ: Ватрогасци прославили свој дан

Foto: Lj. P.

Za druženje sa novosadskim vatrogascima, razumljivo, najzainteresovaniji su bili mališani iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola, a posebno intresantno im je bilo to što su mogli da razgovaraju sa vatrogascima i da probaju nešto od njihove opreme, kao što je zaštitni šlem. Najmlađima je podeljen i priručnik sa savetima kako da sebe i svoju porodicu zaštite od posledica vanrednih situacija.

Ivan Radisavljević, zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije u Novom Sadu, najavio je da će do kraja ove ili početkom naredne godine Futog dobiti vatrogasnu stanicu, što će umnogome olakšati intervencije u tom delu. Prema njegovim rečima u njoj će biti preraspoređeni, iz trenutnog sastava, koji u Novom Sadu broji 104 vatrogasca – spasioca.

Foto: Lj. P.

- Stanica u Futogu će rasteretiti vatrogasnu jedinicu u Novom Sadu – kazao je Radisavljević. - Time će se povećati bezbednost Futoga, Veternika, Begeča i poteza između Futoga i Bačke Palanke.

On se zahvalio Gradu Novom Sadu na pomoći koju pruža vatrogasnoj jedinici, u koje je uložio 83 miliona dinara nabavkom novih vozila. Lokalna vlast, kako je dodao, pomaže i na projektu izgradnje Regionalnog centra, gde će biti i stanica za vatrogasce – spasioce, ali i za obuku ove službe iz cele Vojvodine. Biće izgrađena na Futoškom putu, odakle ima izlaza na više bulevara.

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice Stojan Milovac, kazao je da su od početka godine u Južnobačkom okrugu imali oko 2.000 intervencija, što se računa u prosečno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!