PARAĆINSKI VATROGASCI EDUKOVALI DECU: Dan Sektora za vanredne situacije u gradu na Crnici obeležen na najbolji mogući način

Z. Rašić

17. 09. 2021. u 14:22

DEČJA graja i smeh danas su u dvorištu Vatrogasne stanice Paraćin na najlepši način doprineli obeležavanju 17. septembra, Dana Sektora za vanredne situacije i slave svih vatrogasaca-spasilaca u Srbiji – Bogorodice Neopalime kupine.

ПАРАЋИНСКИ ВАТРОГАСЦИ ЕДУКОВАЛИ ДЕЦУ: Дан Сектора за ванредне ситуације у граду на Црници обележен на најбољи могући начин

Foto: Z. Rašić

Mališani predškolske grupe Osnovne škole "Đura Jakšić" sa pažnjom su slušali  "čiku vatrogasca" koji im je najpre objasnio šta je to požar i zašto je opasan kad se ne kontroliše, šta treba da rade ako dođe do požara kada su sami u stanu i kakvo to odelo nosi vatrogasac kad pođe na intervenciju.

Potom su deca mogla da razgledaju vatrogasne kamione i drugu opremu, čuli su zvuk sirene i radoznalo odgledali kako iz vatrogasnog šmrka izbija voda....

- Naš dan obeležili smo edukacijom dece za zaštitu od požara, pa su saznali dosta toga o preventivi – kako treba da se ponašamo da do požara ne bi došlo, a zatim kako se treba ponašati ako do požara dođe. Događaju su prisustvovali predstavnici Policijske stanice Paraćin, Crvenog krsta i Kompanije "Moravacem". Njima smo uručili zahvalnice Sektora za vanredne situacije jer sa njima imamo odličnu tehničko-tehnološku saradnju prilikom gašenja požara i izvođenja pokaznih vežbi – kaže Boban Vukašinović, komandir Vatrogasno-spasilačke jednice Paraćin.

Po rečima Zorana Islamovića, sekretara Crvenog krsta, njihove ekipe prve pomoći prisutne su često na vežbama vatrogasaca, dok Saša Matić, menadžer za bezbednost i zdravlje na radu popovačke cementare - koja ima svoju vatrogasnu jedinicu, napominje da je lepo okupiti se i u lepim okolnostima, poput današnjeg dana, a ne samo kad su intervencije.

- Edukacija dece u ranim godinama je veoma bitna. I paraćinska vatrogasna jedinica, i vatrogasna jedinica iz Popovca su tu da se zajedno ispomažu na terenu, bilo da su u pitanju okolna sela, bilo da je reč o gradu, a tu smo i u udruženim vatrogasno-spasilačkim vežbama.

A što se mališana tiče, uglas tvrde da im se najviše sviđaju moćni kamioni i to što su zapamtili čuveni broj – 193.

BONUS VIDEO - Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri