SVEČANI DEFILE SA SRPSKIM TROBOJKAMA: U Paraćinu obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Z. Rašić

15. 09. 2021. u 15:05

SVEČANIM defileom kroz centar Paraćina sa srpskim trobojkama, a zatim prigodnim programom, parastosom ratnicima stradalim u Velikom ratu kod Spomenika pobedniku i polaganjem venaca više delegacija, u gradu na Crnici danas je na izuzetno svečan način obeležen državni praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ СА СРПСКИМ ТРОБОЈКАМА: У Параћину обележен Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Foto: Z. R.

Dan pre toga grad je ukrašen velikim brojem zastava, a centralnoj svečanosti, pored građana, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, policije, boračkih organizacija, udruženja i drugi zvaničnici…

Uz podsećanje na značajan datum u srpskoj istoriji, a u pitanju je 103. godišnjica proboja Solunskog fronta, bilo je reči i o značaju nacionalne zastave koja je od prošle godine dobila svoj praznik. Naglašeno je da je to zajednički praznik Srbije i Republike Srpske radi osnaživanja jedinstva srpskog naroda i jačanja kulta nacionalne zastave.

Pored delegacija Opštine i Policijske stanice Paraćin, vence su položili još predstavnici Udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1918. godine (UPRS), Udruženja boraca otadžbinskih ratova (UBOR), SUBNOR-a, ratnih veterana, Udruženja ratnih vojnih invalida, predstavnice “Kola srpskih sestara” i druge delegacije udruženja i građana.

Prisutnima se obratio predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, rekavši, između ostalog, da moramo da se ugledamo na naše slavne pretke koji su poštovali uvek svoju zemlju i žrtvovali se za nju.

- Ovim praznikom obeležavamo više stvari, a jedna od njih je srpsko jedinstvo. Srba ima puno i van Srbije, ali mi moramo da budemo složni i kada se nađemo na nekoj muci da pomognemo jedni drugima. Naša srpska trobojka, najlepša zastava na svetu, ona je za nas svetinja – kazao je, nadahnuto, Milićević.

U svečanom delu programa učestvovao je Crkveni hor, a potom su dva boračka udruženja, UPRS i Udruženje ratnih vojnih invalida, podelili priznanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati