GRAD KUPIO OBJEKAT U CENTRU: Odluka Gradskog veća Čačka

V.I.

17. 09. 2021. u 12:32

GRADSKO veće Čačka donelo je odluku o pribavljanju u svojinu grada prostora od 219 metara kvadratnih, u kome se decenijama nalazi uprava Apotekarske ustanove Čačak.

ГРАД КУПИО ОБЈЕКАТ У ЦЕНТРУ: Одлука Градског већа Чачка

Foto: Printskrin Youtube/ RSFranceIDF

Agencija za restituciju pre nekoliko godina donela je rešenje o vraćanju tog objekta na Gradskom šetalištu naslednicima starih vlasnika, pa je lokalna samouprava morala da pregovara sa vlasnicima objekta oko njegovog budućeg imovinskog statusa.

– Oni su imali određene zahteve za cenu tog prostora, mi smo angažovali sudskog veštaka i došli do cene od 206.300 evra za prostor od 219 kvadrata. Grad je odlučio da kupi ovaj prostor i da uprava Apotekarske ustanove ostane u objektu gde je bila već godinama. Naša Apotekarska ustanova jedna je od retkih u Srbiji koja odlično funkcioniše sa velikim brojem zaposlenih koji su u pandemiji korona virusa pokazali da su na visini zadatka, a mi ovim potezom želimo da ih osnažimo – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

BONUS VIDEO - CARSKA BARA: Zaštićeni rezervat nedaleko od Zrenjanina čuva 239 vrsta ptica

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice