CEO KRUŠEVAC BEZ VODE: Havarija na magistralnom cevovodu u Lipovci, više od polovine škola prešlo na onlajn nastavu

S. BABOVIĆ

13. 09. 2021. u 08:25 >> 10:21

SVI korisnici JKP Vodovod Kruševac koji se snabdevaju sa sistema jezera Ćelije ostali su noćas bez vode usled havarije koja se dogodila na magistralnom cevovodu u naseljenom mestu Lipovac.

ЦЕО КРУШЕВАЦ БЕЗ ВОДЕ: Хаварија на магистралном цевоводу у Липовци, више од половине школа прешло на онлајн наставу

Foto: Vodovod

Vodosnabdevanje je prekinuto za oko 113.000 korisnika u Kruševcu, meštane Ćićevca i tri sela na teritoriji Trstenika koja su priključena na regionalnu akumulaciju.

Preporučuje se da škole danas ne rade, dok je za bolnicu i druge vitalne ustanove obezbeđena voda. Očekuje se da svi korisnici dobiju alternativnu mogućnost snabdevanja putem mobilnih i stacionarnih cisterni, prema planu postavljanja u vanrednim situacijama. Ekipe kruševačkog Vodovoda su na terenu i rade na otklanjanju kvara.

ĐACI PRELAZE NA ONLAJN NASTAVU

Usled havarije nastale na magistralnom cevovodu u Lipovcu, nastave u učionicama danas nema u 25 škola (18 osnovnih i 7 srednjih), potvrđeno je “Novostima” u Školskoj upravi Kruševac.

Reč je o obrazovnim ustanovama koje se snabdevaju vodom neposredno sa regionalnog sistema vodosnabdevanja Ćelije. U Školskoj upravi Ministarstva prosvete su rano jutros prosledili preporuku školama da, ukoliko je to moguće, nastavu organizuju na daljinu, a u školama gde to nije moguće, biće pronađen način da se nadoknade časovi.

- U pitanju je nešto više od polovine naših škola - navodi za “Novosti” Zoran Asković, načelnik Školske uprave u Kruševcu. - U stalnom smo kontaktu sa JKP Vodovod Kruševac, Kriznim štabom, poslali smo informaciju i Ministarstvu prosvete. Roditelji će blagovremeno biti obavešteni o situaciji putem Školske uprave, škola, sredstava javnog informisanja.

Kako su “Novosti” objavile, i u Opštoj bolnici Kruševac su morali da se prilagode novonastaloj situaciji. Otkazane su sve “hladne” operacije, rade se samo hitne intervencije do saniranja kvara. Ova zdravstvena ustanova ima alternativno napajanje sa rezervoara na Bagdali, tako da još uvek ima vodu, sve dok se rezervoar ne isprazni.

- Za pacijente na dijalizi obezbeđena je cisterna - kaže za “Novosti” dr Vesna Stević Gajić, direktorka bolnice.

Korisnici JKP Vodovod Kruševac koji se snabdevaju sa sistema jezera Ćelije ostali su, da podsetimo, noćas bez vode usled havarije koja se dogodila na magistralnom cevovodu u naseljenom mestu Lipovac. Vodosnabdevanje je prekinuto za oko 113.000 korisnika u Kruševcu, kao i za meštane Ćićevca i tri sela na teritoriji Trstenika koja su priključena na regionalnu akumulaciju. Ekipe kruševačkog Vodovoda su na terenu i rade na otklanjanju kvara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024