EPIDEMIJA I IMUNIZACIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Zaražen 31, u izolaciji 51 građanin

V.Ć.

09. 09. 2021. u 21:32

NA području Pirotskog okruga danas je registrovan 31 laboratorijski potvrđen slučaj zaraze, a kućna izolacija naložena je za 51 osobu.

ЕПИДЕМИЈА И ИМУНИЗАЦИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Заражен 31, у изолацији 51 грађанин

Foto: V.Ćirić

Na testiranje je poslato 27 uzoraka briseva grla i nosa.

Prema podacima ZZJZ u Pirotu je zaraženo 20, u Beloj Palanci i Babušnici po pet i u Dimitrovgradu jedna osoba. Od 3. jula do danas na području okruga registrovano je 535 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19. Tokom cele epidemije ukupno je obolelo 6.380 građana u okrugu.

U pirotskoj kovid ambulanti u poslednja 24 časa obavljeno je 166 pregleda, od kojih je 49 odsto prvih, a 51 odsto kontrolnih. U Opštoj bolnici trenutno nema pacijenata sumnjivih na kovid, a nije bilo ni upućivanja u kruševačku kovid bolnicu.

Kako navode u ZZJZ, od početka imunizacije vakcinisano je 35.205 osoba, revakcinisano njih 34.123, a treću vakcinu primila je 3.331 osoba. Ukupno je dato 72.428 doza vakcina.

Uz poruku da hitno treba ubrzati vakcinaciju lekario Centra za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu nepovoljna.

                                                                                                           

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici