ZBOG ZARAZE ONLAJN NASTAVA U 22 ODELJENJA: Loša epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu, u Štabu za vanredne situacije zabrinuti

V. MITRIĆ

09. 09. 2021. u 18:17

U MAČVANSKOM okrugu poslednja 24 časa izolovano je 240 slučajeva korona virusa od 960 uzetih uzoraka, rečeno nam je u Zavodu za zaštitu zdravlja u Šapcu.

ЗБОГ ЗАРАЗЕ ОНЛАЈН НАСТАВА У 22 ОДЕЉЕЊА: Лоша епидемиолошка ситуација у Мачванском округу, у  Штабу за ванредне ситуације забринути

Foto: V. Mitrić

Pandemija je, opet, uzela maha, pa je broj novoinficiranih korona virusom u Šapcu 86, u Loznici 48, U Bogatiću 50, Vladimircima 16, koliko i u susednoj Koceljevi, u Krupnju  šest, a u Malom Zvorniku dva.

U ovom delu Srbije je trenutno 1.710 aktivno obolelih. Upozorenja ovdašnjim ljudima stižu sa svih strana da poštuju mere, kako bi se bolje izborili sa korona virusom, ali ono što se vidi na javnim mestima ne ukazuje da je, kod većine ljudi, takvo nešto ozbiljno primljeno.


Štab za vanredne situacije - zabrinjavajuća epidemiološka situacija

Foto: GU Šabac

Epidemiološka situacija na teritoriji Mačvanskog okruga je nestabilna, može se reći preteća, ocenjeno je danas na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana u Gradskoj upravi Grada Šapca.

Ukupno je na području grada pozitivno 835 osoba. U osnovnim i srednjim školama ukupno je kovid pozitivno 88 učenika, a 22 odeljenja upućena su na onlajn nastavu.

U poslednja 24 sata na teritoriji Mačvanskog okruga registrovano je 268 pozitivnih slučajeva na korona virus, od tog broja 124 je sa područja grada Šapca.

Na bolničkom lečenju su 43 pacijenta, od kojih je četiri na respiratoru.

Juče je u kovid - ambulanti zabeležen najveći broj pregleda od početka pandemije, čak 626. Prvih pregleda je bilo 403, dok je kontrolnih 223.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)