REKORD OBORILI DOMAĆI GOSTI: U Novom Sadu tokom leta boravilo više turista nego rekordne 2019. godine

S.BAJIĆ

08. 09. 2021. u 10:20

U NOVOM Sadu je, kako potvrđuju u Turističkoj organizaciji grada, u junu i julu ove godine ostvaren veći broj noćenja domaćih turista nego u rekordnoj 2019. godini, jer je u junu uknjiženo 4.000 više noćenja, a u julu gotovo 3.500 noćenja više.

РЕКОРД ОБОРИЛИ ДОМАЋИ ГОСТИ: У Новом Саду током лета боравило више туриста него рекордне 2019. године

FOTO: Arhiva novosti

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji grada Novog Sada je u prvih sedam meseci ove godine ukupno boravilo 67.074 gostiju koji su ostvarili 177.553 noćenja. Takođe u julu ove godine zabeleženo je 54.842 noćenja domaćih i stranih turista zajedno, što je za 1.618 noćenja više u odnosu na isti mesec rekordne 2019. godine.

FOTO: Arhiva novosti

Turisti

 - Na rekordnu popunjenost smeštajnih kapaciteta u toku letnjih meseci uticale su brojne promotivne aktivnosti Turističke organizacije Novog Sada- ističe Tihana Putin, analitičar za promociju turističke ponude.- Proletos smo pokrenuli regionalnu kampanju "Novi Sad – harmonija koja inspiriše i budi sva čula" na društvenim mrežama, domaćim i regionalnim portalima i TV stanicama, kao i tromesečnu kampanju na prestižnom „Tripadvajzor" pretraživaču.

Sajam turizma

 - Značajne nastupe takođe očekujemo na Sajmu turizma u Nišu, gde u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom u tom gradu promovišemo kompletnu turističku ponudu sa akcentom na gastro i kulturni turizam. U okviru Sajma lova, ribolova, sporta i turizma na Novosadskom sajmu krajem meseca predstavićemo turističku ponudu za ljubitelje boravka u prirodi - kaže Putinova.

Pokretanjem blog stranice, sa mnoštvom popularnih i zanimljivih promotivnih tekstova, privukli smo pažnju domaćih, regionalnih i internacionalnih pratilaca.

Predstavnici TONS-a takođe su nastupili na vodećem sajmu kongresne industrije u Sloveniji i prezentovali ponudu Novog Sada kao i mogućnosti za organizaciju poslovnih skupova, konferencija i drugih poslovnih poseta, ali i Fruške gore za organizaciju podsticajnih putovanja, gastro i vinske ture. Interesovanje za Novi Sad su najviše pokazale agencije iz Italije, Francuske, Poljske, Portugalije, Rumunije, Nemačke, Turske, Engleske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)