"ZLATNE HARMONIKE KRALJEVA": Sećanje na Tozovca i Novicu Negovanovića

G. Ćirović

08. 09. 2021. u 06:00

KULTURNI centar "Ribnica", pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, na Trgu srpskih ratnika u centru grada na Ibru danas organizuje koncert pod nazivom "Zlatne harmonike Kraljeva".

ЗЛАТНЕ ХАРМОНИКЕ КРАЉЕВА: Сећање на Тозовца и Новицу Неговановића

Foto G. Šljivić

Kako je najavljeno, publici će se predstaviti virtuozi na harmonici Vlada Panović, Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević i Nikola Peković, sa kojima će se predstaviti i mladi, još neafirmisani instrumentalisti - Novica Negovanović mlađi, Milan Malinović, Mihailo Ostojić i Filip Miladinović. Biće tu i solisti Danica Krstić, Aleksandar Tirnanić, Novak Stanković i Jovan Mihaljica, a specijalna gošća biće Snežana Đurišić.

Kompozitor i harmonikaš Miša Mijatović kaže da će ovaj koncert biti i svojevrsno podsećanje na muzičke legende Predraga Živkovića Tozovca i Novicu Negovanovića, koji su preminuli tokom ove godine.

- Pred publikom će biti i Novica Negovanović mlađi, petnaestogodišnji sin legendarnog kompozitora i harmonikaša, koji takođe svira harmoniku. Naša Kraljevčanka i najbolja srpska pevačica Snežana Đurišić otpevaće i Negovanovićev hit "Ja ne mogu, mila majko, bez njega", dok će pesmu "Janičar" interpretirati Aleksandar Tirnanić. U čast Tozovca, sviraćemo nekoliko njegovih sjajnih, vanvremenskih kompozicija - zaključuje Mijatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede