NEIZBRISIV TRAG VELIKOG UMETNIKA: U Kraljevu održana komemoracija povodom smrti Novice Negovanovića (FOTO)

G.Ć.

11. 08. 2021. u 12:50

POVODOM smrti poznatog kompozitora narodne muzike, harmonikaša, tekstopisca i estradnog umetnika Novice Negovanovića, koji je u ponedeljak ujutro preminuo u svojoj 76. godini, u svečanoj sali Gradske uprave u Kraljevu održan je komemorativni skup.

НЕИЗБРИСИВ ТРАГ ВЕЛИКОГ УМЕТНИКА: У Краљеву одржана комеморација поводом смрти Новице Неговановића (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Od svog sugrađanina Kraljevčani su se oprostili upisujući se i u knjigu žalosti, a poslednje zbogom legendarnom Negovanoviću ovom prilikom prigodnim govorima uputili su gradonačelnik dr Predrag Terzić, akademski profesor Vojislav Spasić, predsednik Upravnog odbora Zavičajnog društva „Kraljevo“ u Beogradu Milan Novaković i Miša Mijatović, harmonikaš i kompozitor.

Foto: G.Šljivić

- Odajemo počast velikom čoveku koji je još za svog života postao legenda. Od rodnih Adrana, preko Kraljeva, Beograda i Čikaga, pre 18 godina vratio se u rodno selo i tako zatvorio krug umetnosti. Kada je pevao o Moravi, njegovoj i našoj, kada je pevao o Ibru ili Gruži, pevao je o svakoj srpskoj reci, o Srbiji, ostavljajući neizbrisiv trag – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Terzić.

Foto: G.Šljivić

- Bio je dobar čovak, posvećen zavičaju. Spajao je Kraljevčane koji žive u i van grada na Ibru. Imao je veliku želju da organizuje festival kraljevačkih harmonika i mi ćemo do kraja godine to organizovati u njegovu čast.

Foto: G.Šljivić

Osim članova porodice, rodbine, brojnih prijatelja i sugrađana komemorativnom skupu prisustvovali su i Negovanovićeve kolege – Miša Mijatović, Aleksandar Sofronijević, Rade Jorović, Radiša Urošević i drugi.

Foto: G.Šljivić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024