EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SREDNJEM BANATU: Sve više novozaraženih korona virusom

B.G.

07. 09. 2021. u 17:22

PREMA podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, na području pet opština u srednjem Banatu, zaključno sa 6. septembrom, potvrđeno je ukupno 12.777 slučajeva zaraženih korona virusom, a u poslednjih sedam dana zabeležen je značajno povećan broj i registrovano je 390 novoobolelih lica.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СРЕДЊЕМ БАНАТУ: Све више новозаражених корона вирусом

Foto: B.G.

Zrenjanin prednjači po broju zaraženih i trenutno je od ukupno 8.773 obolelih,  338 aktivnih slučajeva, u Novom Bečeju 1.720 i 88 aktivnih,  Žitištu 818, od kojih je trenutno  aktivnih  69, u  Novoj Crnji 762 i aktivnih 76 i Sečnju 704 i 29 aktivnih  slučajeva. 

Sredinom avgusta, započeta je primena treće doze vakcine kod osoba kod kojih je od davanja druge doze prošlo najmanje šest meseci, sa dve doze, vakcinisano je 63.049 meštana srednjeg Banata, dok je do sada  treću dozu vakcine primilo je 5.334 žitelja ovog područja.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani