POTPISAN SPORAZUM: Kikinda i Novi Bečej će ubuduće sarađivati u oblasti zoohigijene

R.Š.

03. 09. 2021. u 14:56

GRAD Kikinda i opština Novi Bečej ubuduće će čvrsto sarađivati u oblasti zoohigijene, tako što će ova služba JP “Kikinda” usluge pružati i u novobečejskoj opštini.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ: Кикинда и Нови Бечеј ће убудуће сарађивати у области зоохигијене

Foto: Rada Šegrt

Sporazum o saradnju u četvrtak su potpisali gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović. Saradnja nije vremenski ograničena, a Maksimović kaže da se na ovaj način rešava važan komunalni problem u Novom Bečeju. Posao JP “Kikinda” plaćaće po fakturi, a do sada je to iznosilo od pet do 10 miliona dinara godišnje.

- JP “Kikinda” dobilo je novo tržište, a za nas je važno da ćemo imati usluge hvatanja i zbrinjavanja napuštenih pasa i mačaka, uklanjanje leševa sa javnih površina, sterilizaciju i druge poslove i to uz određeni popust. Pri tome je preskočen deo administracije oko javnih nabavki. Naše komunalno preduzeće ima prihvatilište, ali nije u mogućnosti da izgradi azil – rekao je Maksimović.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač najavio je da je isti način saradnje moguć i sa drugim opštinama u okruženju, sa Novom Crnjom, Čokom, Sentom, Novim Kneževcem i Adom.

- Dobro je da se usluga našeg javnog preduzeća širi u drugim sredinama, a to znači da će naša služba biti unapređena. Kupiće se nova vozila, oprema i zaposliti novi radnici. Zajedničkim ulaganjem pružaćemo kvalitetniju uslugu – rekao je Lukač, ali nije precizirao šta će se kupiti i koliko novih radnika će biti angažovano.

Lukač je rekao da lokalne samouprave treba da budu jedna drugoj podrška, da sarađuju u više oblasti i zajednički rade projekte .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!