UKINUTO VANREDNO STANJE U ARILJU: Opština spremna za normalno vodosnabdevanje

Tanjug

02. 09. 2021. u 10:18

NA teritoriji opštine Arilje ukinuta je vanredna situacija koja je usled loše hidrološke situacije uvedena 5. avgusta, saopštio je danas predsednik opštine Predrag Maslar.

УКИНУТО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У АРИЉУ: Општина спремна за нормално водоснабдевање

Foto: N. J.

Vanredna situacija uvedena je zbog dugotrajne suše koja je uslovila nestašicu vode, a najkritičnija situacija bila je u selima na većoj nadmorskoj visini čiji meštani nisu imali vodu ni za osnovne životne potrebe.


- Količina vode na zahvatu Ševelj je sada konačno dovoljna za normalno vodosnabdevanje, restrikcije su ukinute u seoskim i prigradskim naseljima, pa su se stekli uslovi za ukidanje vanredne situacije. Stanje ćemo i dalje pomno pratiti - izjavio je Maslar.

Predlog za ukidanje vanredne situacije podnet je i u Čačku, a ukidanje će, pretpostavlja se, uslediti i u ostalim opštinama, jer je situacija na vodotoku reke Rzav stabilna.

Prema rečima direktora fabrike vode Rzav u Arilju Zorana Baraća, vode konačno ima za sve.

- Trenutno distribuiramo 530 sekundnih litara. Za Arilje 42, za Požegu 83, za Lučane 46, za Čačak 310 i za Gornji Milanovac 70 litara. Svi rezervoari su puni, tako da možemo reći da je situacija stabilna. A s obzirom na to da je dan kraći, noći svežije, a temperature neće biti toliko visoke, mislim da su problemi sa vodosnabdevanjem iza nas - rekao je Barać za Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)