ZBOG SUŠE NOĆNE RESTRIKCIJE VODE: Uvode se restriktivne mere u Pljevljima

M.D.

16. 08. 2021. u 15:55

PLjEVALjSKO preduzeće “Vodovod”, na delu gradskog i prigradskog područja opštine Pljevlja, uvešće noćne restrikcije u vodosnabdevanju.

ЗБОГ СУШЕ НОЋНЕ РЕСТРИКЦИЈЕ ВОДЕ: Уводе се рестриктивне мере у Пљевљима

Foto: M. Drobnjak

Kako je saopšteno iz pomenutog preduzeća, jaka suša je uslovila pad vodostaja na izvorištima sa kojih se Pljevlja snabdevaju vodom.

Sa restrikcijama u vodosnabdijevanju prvi će se suočiti potrošači koji vodu dobijaju sa izvorišta Jugoštica, odnosno sa bazena Bogiševac.

– Restriktivne mere će se primenjivati samo u noćnom režimu, povremeno zavisno od dnevne potrošnje, i to u periodu od 24 do 6 časova ujutru – saopšteno je iz Vodovoda uz apel potrošačima naselja Dolovi, Ul. “Save Kovačevića”, Ul. “Peđe Leovca”, i naročito potrošače prigradskih naselja Deveta, Krejino vrelo, Dajevića han, da racionalno koriste vodu za piće.

Iz Vodovoda se sugeriše da se izbegava zalivanje bašti, vrtova, voćnjaka i slično, a sve u cilju uštede potrebnih količina vode za piće.

– Kontrolne ekipe DOO Vodovod u narednom periodu obilaziće pomenuta naselja u cilju preventivnog upozoravanja građana, i eventualnog kažnjavanja u skladu sa zakonskim propisima – upozorili su iz Vodovoda.

Situacija sa vodosnabdijevanjem nije mnogo bolja ni na drugim područjima opštine Pljevlja, a ovih dana i korito reke Breznice gotovo da je presušilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)