„GRADIĆ FEST“ U ZNAKU ŠLAGERA: Ovogodišnji festival uličnih svirača od 3. do 5. septembra

S. B.

24. 08. 2021. u 14:04

OVOGODIŠNjI 21. po redu Festival uličnih svirača „Gradić fest“ umesto od 26. do 28. septembra, kako je bilo najpre planirano i najavljeno, biće održan od 3. do 5. septembra u Podrgađu Petrovaradinske tvrđave.

„ГРАДИЋ ФЕСТ“ У ЗНАКУ ШЛАГЕРА: Овогодишњи фестивал уличних свирача од 3. до 5. септембра

Foto: Novosti arhiva

Do odlaganja festivala i pomeranja termina smotre uličnih umetnika došlo je usled, kako organizatori ističu, vremenskih nepogoda, zbog kojih ni izvođači ni publika ne bi mogli da se druže na otvorenom prostoru.

- Ceremonija svečanog otvaranja ovogodišnjeg festivala biće u znaku šlagera, a festival će zvanično otvoriti svojim nastupom Beti Đorđević uz Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”. Osim programa otvaranja, redovan program festivala upotpuniće bendovi Vizelj i Dogs in Kavala koji dolaze iz Beograda.

Festival i online

Organizatori ovogodišnjeg „Gradić festa“, Umetnička asocijacija INBOX uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture, omogućili su da se celokupan festivalski program može pratiti putem linka.

Iz susedne Hrvatske dolaze Z++ i Paket palma, koji donosi novi sintvejv talas u Gradić. Još mnoga imena vredna pažnje našla su se u ovogodišnjem programu festivala, a neka od njih su svakako mlada muzičarka u usponu TAM- Tamara Popović, zatim Sana Garić i Luka Rajić.

Osim muzičkog programa, na ovogodišnjem festivalu publika će imati priliku da pogleda i filmska ostvarenja u okviru Gradić bioskopa. Prvog dana festivala biće prikazan film „Neposlušni”, autorke Mine Đukić, zatim u narednim danima film „Minotaur” reditelja Zulfikara Filandre, odmah nakon premijere na ovogodišnjem Sarajevo Film Festu. Pored toga, biće prikazana i selekcija kratkih filmova sa Festivala filmskih autorki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)