NA POČETKU FILM O SVETOZARU MILETIĆU: Večeras u Sremskim Karlovcima počinje „Karlovci film festival”

J.Simić

20. 08. 2021. u 13:10

PROJEKCIJOM filma „Ime naroda“, reditelja Darka Bajića, u Sremskim Karlovcima na Vidikovcu večeras u 20 sati započeće „Karlovci film festival”, četvrti po redu, koji organizuju umetnici i studenti, mahom sa Akademije umetnosti iz Novog Sada.

НА ПОЧЕТКУ ФИЛМ О СВЕТОЗАРУ МИЛЕТИЋУ: Вечерас у Сремским Карловцима почиње „Карловци филм фестивал”

FOTO: privatna arhiva

Kako je „Novostima“ rekao Stefan Dimitrije Dimić, jedan od organizatora festivala, ovo izdanje manifestacije trajaće četiri dana, dan duže zbog prošlogodišnjih ograničenja uvedenih zbog pandemije virusa korona, kako bi se ljubiteljima filma pružila prilika da uživaju u dodatnom repertoaru.

- Večeras, odmah posle Bajićevog filma posvećenog Svetozaru Miletiću, a delom snimljenog i u Sremskim Karlovcima, publika će imati priliku da pogleda i „Lihvar”, film Nemanje Ćeranića. Sutradan su na programu filmovi „Short History of Long Road”, sa Denijem Trehom u glavnoj roli, zatim „Irme, sestre na kraju sveta” rediteljke Lučijane Mazeto i „Akasa, moj dom” - rekao je Dimić.

Trećeg dana festivala na programu će biti dokumentarni film „Zemlja živih” u režiji studenta master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu Vladimira Velkovskog, a potom sledi takmičarski kratkometražni program, i uručenje nagrade za najbolji kratkometražni film u stranoj i domaćoj selekciji, kao i nagrade festivala za izuzetan doprinos srpskoj kinematografiji za ovu i prošlu godinu.

Festival, koji su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, kao i sremskokarlovačka opština, zatvoriće u ponedeljak, 23. avgusta ostvarenje „Glumčina”, posvećeno slavnom glumcu Zoranu Radmiloviću.

Tokom vikenda u sklopu Festivala kulturnog turizma u centru Karlovaca odvijaće se programi koje priređuje Turistička organizacija Sremskih Karlovaca pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom