SVE JE VEĆI BROJ HOSPITALIZOVANIH: Epidemiološka situacija u pčinjskom okrugu zabrinjava

J.S.

17. 08. 2021. u 11:51

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Pčinjskom okrugu postaje zabrinjavajuća, sa svakodnevnim rastom broja obolelih od korona virusa raste i broj hospitalizovanih pacijenata.

СВЕ ЈЕ ВЕЋИ БРОЈ ХОСПИТАЛИЗОВАНИХ: Епидемиолошка ситуација у пчињском округу забрињава

Foto: D. Ristić

Podaci iz Zdravstvenog centra pokazuju da je samo u jednom danu bilo 10 prijema u Kovid bolnicu.

Trenutno je hospitalizovano  25 pacijenata, pozitivnih na koronavirus, 19 sa upalom pluća, 10 je na kiseoniku.

U toku jučerašnjeg dana, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od 390 uzoraka 55 je bilo pozitivno. Procenat obolelih u odnosu na testirane nije zanemarljiv i on iznosi 14,10 odsto.

Ponovo je najveći broj obolelih iz Preševa,čak 21, sledi Bujanovac sa 15, zatim Vranje sa 12. U Vladičinom Hanu je pet obolelih u Trgovištu dvoje. Bosilegrad i Surdulica nemaju nove slučajeve.

Podaci o starosnim grupama obolelih u Vranju pokazuju da oboljevaju ljudi svih starosnih dobi, najviše je statistički gledano u grupi od 30 do 39 godina, a među obolelima je i dvoje dece uzrasta do pet godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!