HUMANOST KAO NAJVEĆA VRLINA: Mladi iz Bujanovca, Lebana i Vranja obeležili međunarodni dan posvećen njima

J.S.

13. 08. 2021. u 09:58

MEĐUNARODNI dan mladih svuda u svetu obeležava se kako bi ukazao na probleme i potrebe mladih, ali i da bi mladi istakli važnost svoje uloge u društvu. Mladi u Bujanovcu, Lebanu i Vranju ove godine odlučili su da baš na ovaj dan pokažu svojim sugrađanima da je humanost jedna od najvećih vrlina koja ih krasi. Oni su posetili kućice solidarnosti koje postoje u njihovim metima, napunili ih hranom i na taj način pokazali da brinu o svojim komšijama koje su u lošoj materijalnoj situaciji.

ХУМАНОСТ КАО НАЈВЕЋА ВРЛИНА: Млади из Бујановца, Лебана и Врања обележили међународни дан посвећен њима

Foto: J.S.

Pored mladih koji su odlučili da na ovaj način obeleže međunarodni dan posvećen njima, akciji su se pridružile i lokalne organizacije, koje znaju koliko je briga o ugroženim sugrađanima bitna: Kancelarija za mlade Grada Vranja, Kutak za devojke Odbora za ljudska prava u Vranju, Organizacija The future iz Bujanovca.

Mladi iz Bujanovca su nakon posete kućici održali sastanak na kome su razgovarali o problemima sa kojima se suočavaju mladi, sagledavajući mogućnosti i ideje koje promovišu aktivizam društvenu odgovornost.

Podsetimo, ova tri mesta već neko vreme imaju “Kućice solidarnosti”, koje funkcionišu tako što u njih svako ko želi ostavlja nešto od pakovane hrane sa tačno naznačenim datumom isteka roka, a svako kome je hrana potrebna, može da dođe i uzme nešto od namirnica. U Lebanu je kućica postavljena ispred Centra za socijalni rad, u Bujanovcu u Gradskom parku, a u Vranju u dvorištu Doma učenika Srednjih škola. Uskoro će svoje kućice dobiti i Preševo i Aleksinac, a Lebane će dobiti još jednu, jer su

građani pokazali želju da donose odeću i igračke za decu, pa će drugu kućicu koristiti za to.

Kućice se mogu prepoznati po žutoj boji, hrani koju čuvaju za gladne i mogućnosti koju pružaju stanovnicima ovih mesta da svakodnevno budu humani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)