CENTAR ZA OBUKU PILOTA: Ministar Ružić razgovarao sa kolegama iz Ukrajine

B.B.

12. 08. 2021. u 14:20

SRBIJA će prvi put imati jedinstven centar za formalno obrazovanje mladih pilota, aviomehaničara, kontrolora letenja i kabinskog osoblja, najvaio je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u razgovoru sa predstavnicima visokoškolskih institucija iz Ukrajine o međuuniverzitetskoj saradnji, razmeni studenata i profesora, zajedničkim projektima.

ЦЕНТАР ЗА ОБУКУ ПИЛОТА: Министар Ружић разговарао са колегама из Украјине

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

- Centar, koje ispunjava sve svetske i evropske standarde u ovoj oblasti omogućiće školovanje kadrova iz celog sveta što će Srbiji dati poseban položaj u svetu - rekao je Ružić. - Srbija je, po uzoru na Švajcarsku i Nemačku, uvela nacionalni model dualnog obrazovanja koji podrazumeva učenje kroz rad, na nivou srednjeg i visokog obrazovanja.

On je naveo da su u oblasti vazduhoplovstva nedavno potpisani memorandumi o saradnji sa MTU - liderskom kompanijom za proizvodnju i reparaciju aviomotora, kao kompanijama Er Srbija i SMTSA.

Sastaku su prisustvovali rektor Nacionalnog vazduhoplovnog univerziteta Maksim Lutski, dekan Fakulteta za međunarodne odnose Nacionalnog vazduhoplovnog univerziteta Jurij Vološin i direktor obrazovnog i naučnog instituta za kontinuirano obrazovanje Nacionalnog vazduhoplovnog univerziteta  Sergij Mihalčenko, kao i ambasador Ukrajine Oleksandar Aleksandrovič.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili