POTVRĐENO 19 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE: Raste broj pregleda u kovid ambulantama Jablaničkog okruga

I.M.

12. 08. 2021. u 11:50

NA teritoriji Jablaničkog okruga, u poslednja 24 časa, registrovano je još 19 slučajeva infekcije virusom korona. U leskovački Zavod za javno zdravlje u pomenutom periodu stiglo je 298 rezultata testiranih pacijenata od kojih je 127 uzorkovano u Leskovcu.

ПОТВРЂЕНО 19 НОВИХ СЛУЧАЈЕВА ЗАРАЗЕ: Расте број прегледа у ковид амбулантама Јабланичког округа

Foto: I. Mitić

Među novozaraženima je 11 pacijenata iz ovog grada, četiri iz Vlasotinca, dva iz Medveđe i po jedan sa teritorije opština Lebane i Bojnik.

Infekcija je potvrđena kod devet zaposlenih i pet nezaposlenih osoba, tri penzionera i dva učenika, a trenutno se čeka još samo jedan rezultat za pacijenta koji je uzorkovan u minulom periodu.

Broj pregleda u kovid ambulantama Jablaničkog okruga je u porastu, a većina pacijenta, prema nezvaničnim informacijama, ima lakšu klinički sliku mada nije mali ni broj slučajeva obostrane upale pluća.

Zdravstveni radnici strahuju da bi ponovo mogli da uđu u kovid sistem ukoliko se ovakav trend bude nastavio i narednih dana, dok se trenutno kovid pacijenti kojima je potrebna hospitalizacija upućuju u kruševački Kovid centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije