OBNOVA MREŽE LETI, DA BUDE TOPLIJE ZIMI: "Novosadska toplana" punom parom priprema se za početak nove grejne sezone

Z. GRUMIĆ

10. 08. 2021. u 06:21

AKTUELNA letnja rekonstrukcija vrelovodne mreže u Novom Sadu, koju JKP "Novosadska toplana" obavlja u okviru sveukupnih radova na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema, od vitalnog je značaja kako bi u novoj grejnoj sezoni isporuka toplotne energije za grejanje stanova i drugih prostora bila sigurna, kvalitetna i kontinuirana - poručuju iz ovog komunalnog preduzeća.

ОБНОВА МРЕЖЕ ЛЕТИ, ДА БУДЕ ТОПЛИЈЕ ЗИМИ: Новосадска топлана пуном паром припрема се за почетак нове грејне сезоне

Foto Z. Grumić

Ekipe "Toplane", uprkos izuzetno visokim temperaturama, nastavljaju zamene dotrajalih cevi, izgrađuju nove vrelovode i završavaju druge planirane radove.

- Vrelovodna mreža će na vreme biti povezana, funkcionalna i spremna za početak predstojeće grejne sezone - kažu, za "Novosti", nadležni u "Novosadskoj toplani" i zahvaljuju sugrađanima na strpljenju i razumevanju zbog radova koji su u toku i onih koji će biti izvođeni do kraja ove građevinske sezone.

Novosađanima je i ovog leta, strpljenja bilo potrebno u prvom redu zbog izmena u režimu saobraćaja, koje su neminovne kad počnu radovi. Takva odluka na snazi je do 30. avgusta na delu Telepa, zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Polgar Andraša broj 10.

Počela je i obnova mreže u Stevana Momčilovića, za vozila zatvoren njen deo od kućnog broja 12 do Bulevara kneza Miloša. Tu je zabranjeno i parkiranje na parkinzima između zgrada a takav režim na snazi je do 4. septembra. Planirani rok za završetak svih radova na na ovoj lokaciji je 4. oktobar.

Sredinom protekle sedmice otpočele su i rekonstrukcije mreže i priključaka u Ulici Danila Kiša i to u delu od Braće Ribnikar do Gogoljeve, zbog čega je do 6. oktobra za saobraćaj zatvoren taj deo Ulice Danila Kiša kao i sama raskrsnica Danila Kiša i Gogoljeve ulice.

"Novosadska toplana", upravna zgrada, Foto Z. Grumić

U "Novosadskoj toplani" podsećaju da se radovi odvijaju još i u bloku Bulevara oslobođenja 24-46, Bulevara kralja Petra prvog 19-23 i Ulice Branimira Ćosića 42-48, zbog čega su na snazi izmene u saobraćaju do 25. septembra za kada je planiran završetak radova na toj deonici, uključujući i vraćanje površina u tehnički ispravno stanje.

Do 7. septembra radiće se u bloku Bulevara oslobođenja i Gagarinove ulice i u Gajevoj ulici.

U "Novosadskoj toplani" naglašavaju da se svi ranije započeti radovi na vrelovodnoj mreži odvijaju planiranom dinamikom.

OBEĆANO GREJANjE

NA pojedinim deonicama završetak posla je planiran za kraj septembra, odnosno početak oktobra. - Važno je napomenuti da radovi neće uticati na pripremne radnje za predstojeću grejnu sezonu, odnosno punjenje mreže i kućnih instalacija - ističu u "Novosadskoj toplani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024