PRAVO NA VODU JE OSNOVNO LJUDSKO PRAVO: U Zrenjaninu građani organizovali protestnu vožnju zbog problema koji traje 17 godina

B. GRUJIĆ

08. 08. 2021. u 00:47

KOLONA od nekoliko stotina biciklista, motociklista, automobila i traktora na čelu, ove subote ponovo je kružila ulicama Zrenjanina.

ПРАВО НА ВОДУ ЈЕ ОСНОВНО ЉУДСКО ПРАВО: У Зрењанину грађани организовали протестну вожњу због проблема који траје 17 година

Foto: B.Grujić

Nezadovoljni građani još jednom su izrazili svoj gnev i bunt zbog činjenice da od 2004. godine, kada je voda zbog prekomerne količine otrovnog arsena, zabranjena za ljudsku upotrebu.

- Naš prvi zahtev prošle subote bio je dve litre vode svakog dana za svakog Zrenjaninca, a drugi je krivična i materijalna odgovornost za sve koji 17 godina pljačkaju i unazađuju naš grad - kaže Bekim Rukeci, iz inicijative Zrenjanin je žedan.

On napominje da će upravo građani podneti i pojedinačne krivične prijave protiv odgovornih za veliku sramotu i bruku, jer su stanovnici Zrenjanina zbog očajne i neispravne žute vode, koja teče iz njihovih slavina, prinuđeni da svakodnevno kupuju velike količine flaširane vode i troše velike sume novca, bez obzira što uredno izmiruju račune za vodu koje im ispostavlja komunalno preduzeće Vodovod.

- Poljoprivrednik sam, od traktora se ne odvajam ni jedan dan, pa sam zato došao da podržim sugrađane - kaže čovek koji obrađuje više desetina jutara zemlje, uz napomenu da njegovo ime uopšte nije bitno i da je najvažnije da Zrenjaninci konačno dišu kao jedan i da su nikad odlučniji da istraju u borbi za osnovno ljudsko pravo, pravo na vazduh i vodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega