PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: U Arilju nestašica vode za piće!

Tanjug

05. 08. 2021. u 17:42

NA teritoriji opštine Arilje danas je proglašena vanredna situacija zbog nedostatka vode za piće, do čega je došlo usled smanjene isporuke vode sa vodosistema Rzav.

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: У Ариљу несташица воде за пиће!

Foto: N. J.

Na teritoriji opštine Arilje na snazi je restiriktivan režim snabdevanja vodom.

Stanovništvo koje nema vodu za piće iz mreže koristiće cisterne i flaširanu vodu, saopšteno je iz opštine Arilje.

Tešku situaciju dodatno otežavaju požari u mesnim zajednicama Kruščica i Dobrače koji zbog jakog vetra ne mogu odmah biti lokalizovani.

Problem sa isporukom vode sa vodosistema "Rzav" traje već nedeljama.

Kako za Tanjug ističe predsednik opštine Arilje Predrag Maslar, poslednja dva dana pogoršana je situacija sa vodostajem reke, pa su nadležni prinuđeni da uvedu restrikcije vodosnabdevanja i u prigradskim naseljima, kako bi sačuvali dovoljne količine vode za vitalne institucije u jezgru opštine.

- Mera povremenog isključivanja vodosnabdevanja uvedena je u prigradskim zonama Grude i Cerove, što je neophodno kako bismo imali vode za vitalne institucije u varoši. Na vodozahvatu nema konstantnosti usled visokih temperatura, a nadamo se većoj kiši kako bi se situacija popravila. Cisterne su na terenu i trudimo se da za sve obezbedimo vodu za osnovne potrebe - rekao je Maslar.

Više od 20 procenata opštine je bez kontinuiranog vodosnabdevanja, a najkritičnija situacija je u visinskim zonama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu