DOM ZA 94 PORODICE: Izgradnja u Ulici Milana Tepića u Novom Sadu napreduje po planu

Lj. P.

05. 08. 2021. u 05:55

U VETERNIKU u Ulici Milana Tepića napreduje izgradnja stanova namenjenih izbeglima.

ДОМ ЗА 94 ПОРОДИЦЕ: Изградња у Улици Милана Тепића  у Новом Саду напредује по плану

Foto Pres služba grada

To će u proleće 2022. godine za 94 porodica biti dom i stalna adresu u ličnoj karti.

Da radovi teku po planu, juče su se posetom gradilištu uverili Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, komesar Komesarijata za izbeglice Srbije Vladimir Cucić, v.d. direktora Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru Dušan Kovačević, šefica predstavništva Agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice u Srbiji Frančeska Boneli, kao i šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju ambasador Jan Bratu.

Foto Pres služba grada

Ističući da radovi idu predviđenom dinamikom, Vučević je kazao da bi do kraja marta dogodine trebalo da budu gotove rang-liste, a na proleće će budući stanari socijalno ugržene izbegličke porodice da se usele.

- Ovo će biti lepo uređen prostor, uradiće se parking, park, igralište, gradi se obdanište - kazao je Vučević, podsećajući da je ranije u Veterniku završeno 276 stanova za socijalno ugrožene porodice. - Krajem septembra, ako sve bude po planu, biće useljena još 152 stana u Futogu. To znači da će više od 1.000 izbegličkih i socijalno ugroženih porodica koje su ostvarile pravo i na druge vidove pomoći preko ovog projekta, kao što je pomoć u građevinskom materijalu i drugo, biti stambeno zbrinuto u Novom Sadu.

KUĆE NA SELU

DUŠAN Kovačević podsetio je na to da se pored kupovine stanova, radi i na konkursima za kupovinu seoskih domaćinstava, građevinskog materijala, izgradnji montažnih kuća. Frančeska Boneli je naglasila da je za deset godina Regionalni stambeni program zbrinuo više od 5.800 porodica koje su dobile kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!