MARTA BEREŠ NAJBOLJA U ULOZI „ANE KARENJINE“: Udruženje mađarskih kritičara nagradilo glumicu Novosadskog pozorišta

J. SIMIĆ

30. 07. 2021. u 14:33

UDRUŽENjE mađarskih pozorišnih kritičara dodelilo je glumici Marti Bereš nagradu za najbolju žensku ulogu, za interpretaciju Ane Karenjine u istoimenoj predstavi Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház, koju je reditelj Dejan Projkovski radio po motivima romana Lava Nikolajeviča Tolstoja.- saopštio je danas taj teatar u Novom Sadu.

МАРТА БЕРЕШ НАЈБОЉА У УЛОЗИ „АНЕ КАРЕЊИНЕ“: Удружење мађарских критичара наградило глумицу Новосадског позоришта

Foto: Novosadsko pozorište

U konkurenciju za ovu nagradu ulaze, pored pozorišta iz Mađarske, i pozorišta iz drugih zemalja čija se delatnost odvija na mađarskom jeziku.

Podsetimo, Novosadsko pozorište je nagradu Udruženja mađarskih kritičara prethodno dobilo u sezoni 2018/2019, kada je “Grobnica za Borisa Davidoviča” proglašena za najbolju predstavu u celini na svemađarskom govornom području.

Predstava „Ana Karenjina” premijerno je izvedena u oktobru 2019. godine i od tada, uprkos vanrednoj situaciji i prestanku rada pozorišta, beleži izvanredne uspehe kod nas, ali i van granica naše zemlje.

Foto: Novosadsko pozorište

Glumica Marta Bereš je priznanje za ulogu u predstavi “Ana Karenjina” dobila i na 32. Festivalu mađarskih pozorišta u Kišvardi, a ova predstava nagrađivana je i na Festivalu “Novi tvrđava teatar u Čortanovcima” 2020. godine, kao i na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u ovoj godini, gde je osvojila čak sedam nagrada.

U idućoj sezoni će se, svakako, naći na redovnom repertoaru Novosadskog pozorišta, a uvrštena je i u takmičarski program festivala u Šapcu i Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024