GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: Od 2012. godine, Grad je uložio preko pola milijarde dinara u ovo naselje (FOTO)

Z. GRUMIĆ

30. 07. 2021. u 12:13

IAKO je proteklih devet godina u Budisavi uspešno ostvaren niz značajnih investicija, Grad Novi Sad nastaviće da ulaže u to prigradsko naselje kako bi njegovi stanovnici imali što bolje uslove za život, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević u razgovoru sa meštanima.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: Од 2012. године, Град је уложио преко пола милијарде динара у ово насеље (ФОТО)

Foto: Sužba Grada

Posle obilaska vrtića „Zeka“, čiji su kapaciteti u proteklom periodu prošireni i praktično duplirani tako da taj objekat Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ može sad da primi više od 150 dece, gradonačelnik je prisustvovao  završnim radovima na asfaltiranju Pionirske ulice na obodu sela.


- Ovim su uređene i poslednje dve ulice u Budisavi koje nisu imale asfalt, čime je završeno još jedno u nizu ulaganja u obnovu infrastrukture u ovom mestu – istakao je Vučević i podsetio da je od 2012. godine, otkako je on na čelu Grada, u obnovu i izgradnju infrastrukturnih i drugih objekata u tom  prigradskom naselju uloženo više od 500 miliona dinara.

Osim završene obnove zgrada osnovne škole i kluba penzionera, proširenog obdaništa i izgrađenog parohijskog doma, urađena je i kanalizacija, obnovljeni su parkovi u centru sela, izgrađena dečja igrališta...

Foto: Sužba Grada

 

Za predstojeći period planirane su i nove investicije poput obnove vatrogasnog doma, doma kulture, sportskog centra i druge.

- Nećemo stati kada je reč o investicijama u Budisavi. Prirodno je da, kad se nešto završi, nastavimo da radimo novo. Važno je da konstantno ulažemo, u svakom mestu, da svi građani imaju ravnopravnije i ravnomernije uslove za život.

Vučević je naglasio da Grad može da jača ulaganja u obnovu i razvoj jer ima svake godine veći budžet, otvaraju se fabrike, više se gradi, mnogo je više zaposlenih, tako da se ubiraju sve veći porezi i drugi prihodi.

Zahvaljujući novoj cenovnoj politici u gradskom prevozu, kako je istakao gradonačelnik, Grad je Budisavčanima omogućio da autobusku kartu do Novog Sada u jednom pravcu plaćaju 110 dinara, umesto ranijih 165 dinara.

- Godišnje đačke i studentske karte danas su za čak 28.600 dinara jevtinije nego ranije, što je praktično iznos godišnjeg računa za komunalne usluge jednog domaćinstva – naveo je Vučević.

Vučević je meštanima Budisave, gde uglavnom žive Srbi i Mađari, poručio da čuvaju i neguju zajedništvo i bogatu multikulturalnost.

                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)