POŽAR NA GRADSKOJ DEPONIJI U ZRENJANINU: Vatrogasci na terenu (FOTO)

B.Grujić

29. 07. 2021. u 13:29

GRAĐANI Zrenjanina, posebno stanovnici naselja Bagljaš, tokom noći i u ranim jutarnjim časovima osetili su dim sa gradske deponije, na kojoj je u četvrtak uveče izbio požar, koji još nije potpuno saniran.

ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ У ЗРЕЊАНИНУ: Ватрогасци на терену (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

 -  Veoma je vruće i prema proceni da bi požar mogao da potraje nekoliko dana, u saradnji sa Vatrogasnim jedinicama,  preduzete su mere da se vatra ne proširi van deponije - kaže gradonačelnik Simo Salapura, koji se na licu mesta uverio u trenutno stanje, uz napomenu da je vatru na obodnim delovima deponije, na kojima je trska, izazvala velika vrelina i da se vatra, nošena vetrom, prenela i na ostale delove deponije.

Foto: Grad Zrenjanin

 


Požar gasi vatrogasno-spasilačka jedinica, a kada se vatra u četvrtak uveče pojavila, prvi su reagovali vatrogasci iz dobrovoljno-vatrogasnog društva Aradac, mestanadomak Zrenjanina, u čijem ataru se zapalila trska.


 Zvonko Rakić, sekretar Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zrenjaninu, ističe da su u pripravnosti i vatrogasna društva iz svih naseljenih mesta u prvom "prstenu" oko grada, sa 25 dobrovoljnih vatrogasaca i da stoje na raspolaganju za pomoć profesionalnim vatrogascima Policijske uprave u Zrenjaninu, uz konstataciju da je požar dubinskih slojeva smeća, koji se gasi zemljom.

Foto: Grad Zrenjanin

 


   
   - Ovo je jedina deponija u gradu i  očigledno prevazilazi naše kapacitete, a procena je da svaki stanovnik Zrenjanina dnevno napravi oko jedan kilogram smeća i sve to stiže ovde.Planirana su i dodatna sredstva za sanaciju gradske deponije i nekoliko divljih deponija, kako bi ovakvi problemi bili rešeni i Zrenjanin bio ekološki čistiji - dodao je  gradonačelnik Salapura.

TRI BULDOŽERA I DEVET ŠLEPERA


 - Trenutno radimo sa tri buldožera i devet šlepera, koji konstantno raspoređuju i nasipaju zemlju, ali obzirom na veliku površinu koja je zahvaćena, biće potrebno određeno vreme za sanaciju. Nasipanje zemlje jedini je način da se uguši metan i gasovi koji su zapaljivi, ali i pored svih teškoća, očekujem da će požar u toku dana biti saniran - kaže Zoran Protić, direktor Javno komunalnog preduzeća Čistoća i zelenilo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri