ŠTITE PRAVA RADNIKA: Novi kolektivni ugovor za javna i komunalna preduzeća u Zrenjaninu

B.G.

27. 07. 2021. u 15:48

PREDSEDNICA Sindikata zaposlenih u stambeno komunalnoj delatnosti Zrenjanina Maja Golić i gradonačelnik Simo Salapur potpisali su poseban kolektivni ugovor za javna i javno komunalna preduzeća čiji osnivač je grad Zrenjanin, koji će zaštititi prava radnika i predstavljati osnov za zaključivanje ili usklađivanje kolektivnih ugovora kod poslodavaca.

ШТИТЕ ПРАВА РАДНИКА: Нови колективни уговор за јавна и комунална предузећа у Зрењанину

Foto: Grad Zrenjanin

Poseban segment ugovora predstavlja pitanje utvrđivanja elemenata za zaradu, naknadu zarade i druga primanja zaposlenih, naknade troškova, jubilarne nagrade, solidarne pomoći, dužine trajanja godišnjih odmora i plaćenog odsustva.

Svakom javnom preduzeću ostavljena je mogućnost da u skladu sa sopstvenim finansijskim mogućnostima, definiše i veća prava od prava koja daje ovaj Kolektivni ugovor, koji je u velikoj meri promenjen u odnosu na prethodno važeći i on će na snazi biti u naredne tri godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu