MILOŠ VUČEVIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA VRTIĆ U VETERNIKU: Moderan objekat za 200 dece biće gotov za godinu dana (FOTO)

Z. Grumić

27. 07. 2021. u 16:19

GRAĐANI Veternika će sredinom jula iduće godine dobiti novi vrtić Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, treći u tom naselju, koji će moći da prihvati više od 200 mališana, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pošto je danas položio kamen temeljac tog objekta površine 2.051 kvadratni metar.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ВРТИЋ У ВЕТЕРНИКУ:  Модеран објекат за 200 деце биће готов за годину дана (ФОТО)

FOTO: Pres služba grada

Samo u izgradnju zgrade, bez njenog opremanja, iz gradskog budžeta je izdvojeno 300 miliona dinara, precizirao je gradonačelnik i dodao da je reč o arhitektonski modernom objektu čiji će otvoreni prostor namenjen deci biti natkriven, što će mališanima omogućiti boravak i aktivnosti u različitim vremenskim uslovima.

Na gradilištu veterničkog vrtića angažovano je i oko 20 radnika iz Turske.

FOTO: Pres služba grada

- Kažu da su zadovoljni ovde i da imaju najbolje uslove. Nažalost, nemamo dovoljno radnika u Srbiji pa moramo da ih uvozimo ali, možda je to znak snage i naše države i našeg grada – istakao je Vučević.

Uskoro bi, kako je dodao, trebalo da počne i izgradnja obdaništa i u Adicama.

- Zahvaljujući tim novim kapacitetima koje obezbeđujemo, iduće godine biće mesta za dodatnih više od 600 dece. Sledi ubrzo i završetak izgradnje vrtića u Orahovoj ulici na Klisi, dupliraćemo kapacitete u Kaću i pripremamo projekat za proširenje objekta u Kovilju.

FOTO: Z.G.

Gradonačelnik je istakao da će ove godine u vrtiće Predškolske ustanove biti upisano oko 17.000 dece i podsetio da je Grad Novi Sad omogućio da njihov boravak bude besplatan. Grad takođe subvencioniše i boravak u privatnim vrtićima za više od 3.000 mališana.

Pozdravljajući okupljene građane, Vučević je naglasio da Veternik poslednjih godina ubrzano raste i razvija se i podsetio da je od 2012. do 2020. godine Grad u to naselje uložio 1,5 milijardi dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)