VAKCINIŠITE SE ŠTO PRE! Apel pirotskog Zavoda za javno zdravlje

V.Ć.

26. 07. 2021. u 17:35

PIROTSKI Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) pozvao je građane da se vakcinišu što pre, kako bi tokom predstojećeg epidemijskog talasa bilo što manje obolelih.

ВАКЦИНИШИТЕ СЕ ШТО ПРЕ! Апел пиротског Завода за јавно здравље

Foto: V. Ć.

Ista zdravstvena institucija, konstatovala je da tokom druge polovine juna nije bilo ni jednog pozitivnog slučaja na području okruga, ali da je od 3.jula, registrovano 60 pozitivnih slučajeva.

Danas je ustanovljeno pet novozaraženih,među kojima su dve osobe iz Pirota, a tri iz Dimitrovgrada. Na testiranje je poslato devet uzoraka, dok je od 42 antigenih testova rađenih u ZZJZ, dva uzorka pozitivno.

Od početka imunizacije, na području okruga:Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka, dato je 66.576 doza vakcina. Obe doze primilo je njih 32.636. U dane vikenda u kovid ambulanti urađen je 61 pregled, od kojih je 39 prvih i 22 kontrolna pregleda. Mera kućne izolacije naložena je za sedam osoba, dok u Opštoj bolnici trenutno nema ni jednog pacijenta sa sumnjom na kovid 19.

Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu povoljna, ali ima tendenciju da pređe u nesigurnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN NAUKE ZA MIR I RAZVOJ: Prilika da se podigne svest o izazovima sa kojima se suočavamo u savremenom svetu