PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U PRIBOJU: Šumski požar bukti danima, ugroženo stanovništvo i imovina (VIDEO)

A.Rovčanin

17. 07. 2021. u 17:57

USLED velikog požara, koji bukti već nekoliko dana na delu pribojske opštine, a koji je ugrozio stanovništvo i imovinu, i prouzrokovao štetu velikih razmera, predsednik opštine Lazar Rvović, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije u tri mesne zajednice, Rača, Banja i Kratovo.

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ПРИБОЈУ: Шумски пожар букти данима, угрожено становништво и имовина (ВИДЕО)

Foto: A. Rovčanin

Na predlog Štaba za vanredne situacije, koji je u subotu zasedao, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, proglasio je vanrednau situaciju, zbog ugroženosti stanovništva i imovine. Kako stoji u odluci, šumski požar je načinio štetu većih razmera na delu tri mesne zajednice.

- Vanredna situacija se proglašava zbog velikog šumskog požara na delu teritorije opštine Priboj na lokaciji Crni vrh, radi preduzimanja vanrednih mera, upotrebe dodatnih snaga i sredstava, radi otklanjanja posledice nastale usled elementarne nepogode požar. Radom subjekta sistema zaštite i spasavanja i drugim snagama koje učestvuju u zaštiti i spasavanju, rukovodi i koordinira Opštinski štab za vanredne situacije – stoji između ostalog u obrazloženju odluke za proglašenjem vanredne situacije.

Inače, požar koji veće nekoliko dana gori u pribojskom kraju zahvatio je površinu od skoro 200 hektara. Gori čamova šuma i nisko rastinje. Sa vatrenom stihijom, bore se vatrogasci iz gotovo celog Zlatiborskog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)