PRONAŠLI IH POMOĆU GUGLA: Detalji potrage za dvema tinejdžerkama, zalutale na brdu iznad Niške Banje

J. Ć.

16. 07. 2021. u 06:13

DVE tinejdžerke iz Niša koje su u sredu pridveče zalutale na vidikovcu iznad Niške Banje, sa klizavih stena duboko u šumi izvukli su pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica uz asistenciju niške policije.

ПРОНАШЛИ ИХ ПОМОЋУ ГУГЛА: Детаљи потраге за двема тинејџеркама, залутале на брду изнад Нишке Бање

Foto J. Ć.

One su zalutale svega nekoliko kilometara daleko od banje, u području brda Koritnjak, ali strma staza i loš put uplašile su devojčice koje dalje nisu mogle same.

Ispostavilo se da su deca samo kilometar od hotela "Zelengora", ali da je zbog karakteristika terena, do njih bilo veoma teško doći.

- To područje je veoma strmo a kretanje otežava i to što je zemljana površina prekrivena lišćem i prašinom pa je bilo veoma klizavo. One su se popele na tu liticu i više nisu mogle ni gore niti dole. Dozivali smo ih, a one su uključivale bliceve na telefonima što nam je omogućilo da ih lociramo - priča Milan Đorđević, vođa Vatrogasno-spasilačkog odeljenja.

- Dao sam im broj mog mobilnog telefona i rekao im da mi pošalju lokaciju, one su iskoristile Gugl aplikaciju, šerovale je i poslale mi link pa smo odmah krenuli ka Niškoj Banji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda