ULAGANJA 2OO MILIONA DINARA: Univerzitetski klinički centar u Kragujevcu dobio novu opremu

M.L.

13. 07. 2021. u 15:12

UNIVERZITETSKI klinički centar u Kragujevcu dobio je novu,savremenu opremu vrednu 2oo miliona dinara.Za ovu zdravstvenu ustanovu Ministarstvo zdravlja obezbedilo je novi multislajsni skener,kao i angio salu za Kliniku za kardiologiju.

УЛАГАЊА 2ОО МИЛИОНА ДИНАРА:  Универзитетски клинички центар у Крагујевцу добио нову опрему

Foto: M.L.

Kako je pojasnio prof.dr Predrag Sazdanović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra, angio sala je jedna od najsavremenijih i najboljih.Postoje svega tri takve na Balkanu.

Kako je naglašeno prilikom današnje posete predstavnika Ministarstva zdravlja kragujevačkom UKC ,ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu biće nastavljena kako bi se obezbedili dobri uslovi za lečenje pacijenata kao i rad lekara i medicinskog osoblja.U planu je nabavka još skenera,magnetne rezonance,digitalnih rendgena i druge opreme.

Takođe, kreću radovi na rekonstrukciji intenzivne nege Klinike za hematologiiju, a u planu je uvođenje novih procedura u lečenju pacijenata poput transplantacije kostne srži.

U krugu UKC, u prisustvu predstavnika ministarstva zdravlja i gradonačelnikA Kragujevca Nikole Dašića,položen je i kamen temeljac za gradnju crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)