SLAVA SABORNOG HRAMA U ŠAPCU: Gradonačelnik Pajić prisustvovao liturgiji

V.Mitrić

12. 07. 2021. u 22:45

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je liturgiji i lomljenju kolača u Sabornom hramu Svetih apostola Petra i Pavla – povodom proslave hramovne slave Petrovdana, praznika posvećenog svetim apostolima Petru i Pavlu.

СЛАВА САБОРНОГ ХРАМА У ШАПЦУ: Градоначелник Пајић присуствовао литургији

Foto: V.Mitrić

Liturgiju je služio episkop šabački Lavrentije uz sveštenstvo i monaštvo i prisustvo brojnih vernika.

-Hvala na pozivu Šabačkoj eparhiji da zajedno proslavimo crkvenu slavu Petrovdan – praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu.

Drago mi je što smo ovaj praznik obeležili uz prisustvo velikog broja vernika, koji smo svi zajedno duhovno osnažili. Grad Šabac i Eparhija šabačka imaju dobro saradnju, što je posebno važno u ova teška vremena kada smo suočeni sa epidemijom korona virusa.

Važno je da poštujemo naše običaje i tradiciju i da se borimo da deci ostavimo bolju budućnost.

Još jednom crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, njegovom preosveštenstvu episkopu šabačkom Lavrentiju, starešini Sabornog hrama, svešteniku Slaviši Markoviću, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima srdačno čestitam slavu Petrovdan, uz želju da nam radost današnjeg praznika donese mir i blagostanje - poručio je gradonačelnik Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede