FEKALIJE PLAVE DVORIŠTE:Muke domaćinstva Branislava Gajickog iz Zmajeva kod Vrbasa

Z. RAJIĆ

10. 07. 2021. u 07:26

DOMAĆINSTVO Branislava Gajickog iz Zmajeva kod Vrbasa izloženo je poplavi fekalnih voda, koje nezavršenom kanalizacijom u selu pune jarak ispred njegove kuće i prelivaju se u njegovo dvorište.

ФЕКАЛИЈЕ ПЛАВЕ ДВОРИШТЕ:Муке домаћинства Бранислава Гајицког из Змајева код Врбаса

Fekalne vode pune atmosferske kanale / Foto privatna arhiva

Branislav kaže da ta nevolja traje od februara, u proseku dva puta mesečno, a prevršila je meru ovih dana, kad ga je oko pola pet ujutro probudila komšinica da bi ga upozorila na nadiranje nepodnošljivo smrdljivog sadržaja.

- Fekalne vode su napunile atmosferski kanal ispred moje kuće i susednih kuća, u kojima stanuju moja majka i moj ujak. Kod mene je bilo najgore, jer su fekalije sa ulice direktno probile u dvorište. Gledao sam i pitao se šta raditi i kome se više žaliti - priča Gajicki.

On pretpostavlja da neko u selu skida poklopac od kanalizacije i cisternom ili pomoću pumpe ubacuje otpad iz svoje septičke jame.

- Pošto je kod mene verovatno najniži teren u selu, sva ta prljavština se sliva u moje domaćinstvo, a rešenja nema, jer kanalizacija nije završena i otpadne vode ne odlaze na prečišćavanje - navodi Branislav, koji stanuje na početku Ulice Petra Drapšina.

On kaže da je opštinski komunalni inspektor, koji je po njegovoj prijavi izašao na teren 6. maja, samo slegnuo ramenima i rekao da je u pitanju ljudski faktor.

- Posle najnovijeg potopa, na uviđaju su bili predstavnici Opštine, MZ i JKP "Komunalac" i rekli da će moj slučaj biti na sednici SO, o čemu će me obavestiti, ali to dosad nisu učinili - napominje Gajicki.

"DIVLjI" KORISNIK

DIREKTOR JKP "Komunalac" u Vrbasu Igor Škundrić kaže da je problem u nadležnosti komunalne inspekcije, koja sumnja da se u Zmajevu neko "divlje" priključio na kanalizacionu cev.

- Čekamo da taj "korisnik" bude otkriven i da ga potom po nalogu inspekcije isključimo, posle čega ćemo cisternom za otpadne vode isprazniti kanalizacionu cev - kazao je Škundrić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri