VELIKA POTROŠNJA VODE U BRUSU: Inspekcije obilaze teren, kazne od 20.000 do 50.000 dinara

S. BABOVIĆ

09. 07. 2021. u 14:47

USLED izrazito visokih dnevnih temperatura i dugog perioda suše došlo je do smanjenja kapaciteta izvorišta vode, upozoravaju u JKP Rasina u Brusu, gde se kako navode, suočavaju i sa enormnim povećanjem potrošnje.

ВЕЛИКА ПОТРОШЊА ВОДЕ У БРУСУ: Инспекције обилазе терен, казне од 20.000 до 50.000 динара

Foto: S. B.

Potrošači u višim zonama opštine već osećaju posledice nedostatkom vode.

- Kako bi svim korisnicima sa teritorije naše opštine obezbedili korišćenje vode,prinuđeni smo da distibuiramo vodu manjeg pritiska - navode u JKP Rasina Brus.
- Svi objekti za distribuciju vode rade maksimalnim kapcitetom, obezbeđene su optimalne kočičine vode, ali je moguće da u određenom periodu dana dođe do smanjenja pritiska u distributivnoj mreži Brusa, odosno do mestimičnog prekida u vodosnabdevanju pojedinih prigradskih naselja.
U JKP Rasina Brus apeluju na potrošače da vodu koriste isključivo namenski i racionalno, za piće, pripremanje hrane i sanitarnu upotrebu. Neracionalna potrošnja se pre svega odnosi na zalivanje bašti, voćnjaka, dvorišta, rashlađivanja betona, pranje automobila. Najavljena je kontrola u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama.
-Za nenamensko korišćenje vode sa javne vodovodne mreže kao i sa seoskog vodovodnog sistema,utvrđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 do 50.000 dinara za fizička lica - podsećaju u JKP Rasina Brus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)