ZA POMOĆ PRIJATELJU 100 SLIKA: Nastavnik likovnog iz Plandišta Vaso Milekić pokrenuo humanitarnu akciju

J. J. BALJAK

09. 07. 2021. u 07:39

NASTAVNIK likovne kulture u OŠ "Dositej Obradović" iz Plandišta Vaso Milekić je u kratkom roku naslikao 100 umetničkih dela malih formata, čijom prodajom želi da obezbedi novac za pomoć svom prijatelju Stevi Goševskom Ćebi, koji je pre četiri godine ostao bez desne noge.

ЗА ПОМОЋ ПРИЈАТЕЉУ 100 СЛИКА: Наставник ликовног из Пландишта Васо Милекић покренуо хуманитарну акцију

Goševski i Milekić / Foto J. J. Baljak

Nada se da će do 25. jula uspeti da prikupi 90.000 dinara, za kupovinu električnog tricikla namenjenog invalidima i tako prijatelju ulepša proslavu rođendana.

Ovaj humani gest je dosada podržalo mnogo humanih ljudi iz Plandišta, pre svih onih koji Goševskog dobro poznaju - s obzirom na to da je mnogima pomagao oko građevinskih i molerskih radova, svinjokolja i raznih drugih poslova. I, za samo desetak dana je obezbeđena polovina potrebnih sredstava, a podršku je najavila i lokalna samouprava.

- Otkako je ostao bez noge, Ćeba se povukao u neku vrstu ilegale. Teško se kreće uz pomoć proteze i hodalice, pa retko kad ode do svojih prijatelja, na fudbalske utakmice ili do centra Plandišta, da igra tombolu, a to mnogo voli. Električni tricikl bi mu pomogao da se reši te barijere i, koliko-toliko, vrati normalnom životu - objašnjava Milekić koji dela naslikana bajcom prodaje po ceni od 1.000 dinara.

A, Goševski, koji je radni vek proveo kao domar plandištanske osmoletke, bez noge je ostao zbog naizgled običnog uboda na trn, koji je - usled šećerne bolesti - izazvao velike komplikacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti