SRAMNE SCENE U PLANDIŠTU: Zbog bezobrazluka jednom nedeljno izbije haos - "Ve-ce šolja nije kanta!"

J. J. BALjAK

05. 07. 2021. u 08:40

ZBOG nesavesnih građana, koji u kanalizaciju bacaju vlažne maramice, zaštitne maske, najlon kese, pa čak i delove odeće, zavese, peškire i krpe za brisanje podova, u Plandištu svake sedmice bar po jednom dolazi do zastoja u radu pumpi na crpnim stanicama i prečistaču otpadnih voda.

СРАМНЕ СЦЕНЕ У ПЛАНДИШТУ: Због безобразлука једном недељно избије хаос - Ве-це шоља није канта!

Foto J. J. Baljak

Zato je lokalno komunalno preduzeće pokrenulo akciju "Ve-ce šolja nije kanta za otpatke", ne bi li promenilo svest sugrađana.

Najkritičnije je u delu Plandišta kod fudbalskog stadiona. Radnici JP "Polet" su samo u toku prošle sedmice, po pozivu stanovnika tog kraja, čak tri puta morali da čiste pumpu tamošnje crpne stanice, jer je bila zapušena vlažnim maramica.

- Prilikom svake intervencije, samo se molimo da se elektromotor na pumpama ne pokvari usled velikog opterećenja, jer njegova popravka košta oko 250.000 dinara. O popravci pumpi na prečistaču da i ne govorim. Ti vanredni troškovi zaista su veliki, što bi, uz očuvanje životne sredine, trebalo da bude glavni razlog da građani promene loše navike - ističe Milorad Stojilkovski, šef službe za komunalne delatnosti u "Poletu".

FLAJERI

- NAPRAVILI smo flajere upozorenja, na kojima piše šta sve ne sme da se baca u ve-ce šolju, jer je ovaj broj intervencija postao zabrinjavajući - poručuje direktor "Poleta" Miroslav Petrović.

- Najveći problem predstavljaju nam vlažne maramice. Nalazili smo i štapiće za uši, dresove, čarape, pa i crevo za zalivanje vode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili