DOBRE VESTI IZ CRVENE ZONE: Na lečenju u Gornjem Milanovcu četiri pacijenta

M. B.

05. 07. 2021. u 13:27

„DOBRA“ vest iz „Crvene“ zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu: u njoj se trenutno leče četiri pacijenta, a svi su negativni na PCR testove.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ЦРВЕНЕ ЗОНЕ: На лечењу у Горњем Милановцу четири пацијента

Foto: M.B.

- U poslednja 24 sata, nije bilo otpusta pacijenata na kućno lečenje, ni prijema novih – potvrđuje danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije, do ovog izveštavanja, je i dalje zvanično 3.357, od kojih je najviše njih izlečeno.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno su zaražena 3.357 lica, uz nažalost 123 smrtne žrtve.

„Slika“ imunizacije u ovom kraju, zvanično glasi: do juče (4. jula) nekom od četiri raspoložive vakcine vakcinisano je ukupno 15.430 osoba - najviše Sinofarmom njih 9.769, Fajzerom 2.576, Sputnjikom V 2.447 i AstraZenekom 646.

Drugu dozu bilo koje od tih vakcina, do sada je primilo 14.746. prethodno vakcinisanih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)