ZA POČETAK PO 4.000 DOLARA: Pet startap firmi iz Paraćina dobilo donaciju iz Norveške

Z. Rašić

03. 07. 2021. u 08:33

U OKVIRU projekta "Podrška unapređenju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga", koji finansira Kraljevina Norveška, a sprovodi Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, pet malih i mikro firmi iz oblasti prehrane - sa teritorije Paraćina - dobilo je novčana sredstva u iznosu od po 4.000 dolara.

ЗА ПОЧЕТАК ПО 4.000 ДОЛАРА: Пет стартап фирми из Параћина добило донацију из Норвешке

Foto Z. Rašić

Projektom je predviđena i nefinansijska pomoć, kroz obuke i radionice, a jedna takva je održana 30. juna i 1. jula u novoj zgradi Kulturnog centra, sedištu budućeg paraćinskog "Biznis kluba".

- Već sam kupio kuhinjsku opremu za novootvoreni grčko-meksički restoran. To su bespovratna sredstva, sa našim učešćem od deset odsto, a pratim i radionice jer mi je posebno bitno obučavanje radnika za održavanje hrane po najsavremenijim standardima - kaže Gradimir Marković.

Foto Z. Rašić

Gradimir Marković

Po rečima Marije Milenković, pomoćnice predsednika Opštine, preduzeća iz sektora prehrambene industrije novčanu pomoć mogu da iskoriste za nabavku opreme, softvera i sertifikaciju, dok se nefinansijska podrška ogleda kroz obuke za izradu biznis-plana, marketing, dizajn, brendiranje... Cilj je da se unapredi njihovo poslovanje i da se bolje pozicioniraju na tržištu.

UPLAĆENO

IZ Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja naglašavaju da je deset odabranih start-ap firmi sa teritorije Pomoravskog okruga već dobilo sredstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)