ZAŠTITNICI SOKO BANJE: Specijalnoj bolnici "Sokobanja" tri zlatna ordena Republike i velika Zlatna povelja SKANU

V.Mitrić

02. 07. 2021. u 17:53

TROJE zaposlenih zdravstvenih radnika Specijalne bolnice ,,Sokobanja“ u Soko Banji, koja je u dane epidemije kovida uspešno lečila zaražene ovim virusom i iz svih krajeva Srbije, primilo je Zlatni orden redsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, za uspešan rad.

ЗАШТИТНИЦИ СОКО БАЊЕ: Специјалној болници Сокобања три златна ордена Републике и велика Златна повеља  СКАНУ

FOTO: V. M.

Priznanje im je uručeno na Vidovdan u Beogradu. A uoči  Vidovdana  bolnica je dobila  najveće priznanje Srpske kraljevske kademije naučnika i umetnika „Veliku zlatnu plaketu“, na svečanosti Akademije održane u Soko Banji. Priznanje je primila Dr Vesna Milanović, direktorka bolnice, a u ime akademije joj je  uručio akademik profesor dr Borislav Kamenov, napominjući da je ova bolnica bila i ostala zaštita zdravlja stanovništva Soko Banje, ali i svih onih koji ovde dolaze na lečenje i u stacionarima imaju sve uslove za brz i uspešan oporavak.

 - Zaista su nas sva ova priznanja obradovala. Predsednik Republike Aleksanda a Vučić je uručio zlatne medalje mom zameniku, glavnoj medicinskoj sestri i glvnom tehničaru i svi zajedno smo bili na svečanom prijemu na Andrićevom vencu. Takođe nas je  obradovalo  i priznanje akademije SKANU, jer naši zaposleni u bolnici, kao i svi medicinski radnici, zahvalni smo na pažnji koju nam je učinila i država, na čelu sa predsednikom Vučićem, kao i Srpska kraljevska kkademija.-kaže za ,,Novosti“ dr Vesna Milanović.

Bolnici ,,Sokobanja“ je uručena i slika, rad akademika prof dr Sokola Sokolovića, koja će krasiti centralni zid ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini