ONI SU PONOS TRSTENIKA: Dvanaest najboljih đaka na svečanom prijemu u opštini, njihove fotografije će krasiti grad (FOTO)

S. BABOVIĆ

30. 06. 2021. u 15:48

ZA najboljih 12 đaka, učenika generacije priređen je danas svečani prijem u opštini Trstenik.

ОНИ СУ ПОНОС ТРСТЕНИКА: Дванаест најбољих ђака на свечаном пријему у општини, њихове фотографије ће красити град (ФОТО)

Foto: S. Babović

Ovih dana fotografije talenata koji osim petica imaju i sjajne rezultate na takmičenjima, osvanuće na panou u centru grada.

Luka Ratajac (Gimnazija), Nina Nikolčić (četvrti stepen) i Filip Lotina (treći stepen) - učenici Tehničke škole, Anastasija Paunović (Muzička škola “Kornelije Stanković”), đaci osnovih škola Martin Gobeljić (Miodrag Čajetinac-Čajka), Sara Vraštić (Sveti Sava), Tamara Egerić (Kneginje Milice), David Mandžukić (Jovan Jovanović Zmaj), Luka Dubljanin (Ljubivoje Bajić), Marijana Kostić (Dobrica Ćosić), Anđela Vuksanović (Rade Dodić), Viktor Vukčević (Živadin Apostolović) dobili su i prigodne knjige i poručili da će i u nastavku školovanja opravdati poverenje Trstenika.

Foto: S. Babović

- Bila je čast i privilegija biti u društvu najboljih, čestitala na svim uspesima, koji su postigli i zahvalila se što na tako dobar način predstavljaju našu opštinu i što su svojevrsni amabasadori Trstenika i što se za Trstenik čuje u najboljem mogućem svetlu - kaže za “Novosti” Milena Turk, presednica opštine.

Foto: S. Babović

- Oni su pokazatelj koliko se vredan rad, trud i upornost isplate. Poručila sam im da im želimo puno uspeha u daljem obrazovanju i da su vrata opštine za njih uvek otvorena.

Opština pomaže najbolje đake Trstenika i posebnim stipendijama, koje se po tradiciji uručuju u oktobru. Sagovornica “Novosti” dodaje i da je ponosna što se i novčana podrška stipendistima uvećava iz godine u godinu.

Foto: S. Babović

- Drago mi je da grad misli na nas-priča za “Novosti” maturantkinja Nina Nikolčić, maturantkinja i učenica generacije Tehničke škole.

- Juče su stigli rezultati sa polaganja prijemnog ispita na Ekonomskom fakultetu,gde sam osvojila maksimalan broj poena. Sledeće nedelje bi trebalo i da se upišem na fakultet,studije su od jeseni, ali nadam se da ću se vratiti u svoj grad nakon diplomiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!