APEL NOVOSAĐANIMA: Zbog velike potrošnje, moguća restrikcija vode

Lj. P.

30. 06. 2021. u 15:32

U FABRICI vode u Novom Sadu merni instrumenti ponovo beleže povećanu potrošnju pijaće vode, pogotovo u individualnom tipu stanovanja.

АПЕЛ НОВОСАЂАНИМА: Због велике потрошње, могућа рестрикција воде

Foto Ž. Knežević

Tokom prethodnih dana, parametri za ovaj period godine bili su relativno uobičajeni, ali je potrošnja juče i danas naglo skočila, upozoravaju u JKP „Vodovod i kanlizacija“.

S obzirom na to da je izuzetno pojačana potrošnja koja se beleži tokom celog dana, u „Vodovodu“ ističu da će opet biti primorani, ukoliko se ovakav trend potrošnje nastavi, da iznova u skorijem periodu uvedu restrikcije. Iz ovog preduzeća podsećaju da je do sada restrikcija trajala samo jednu noć prošle sedmice, što je rezultiralo stabilno vodosnabdevanje svih ovih sedam dana.

- Još jednom upelujemo na sugrađane, pogotovo korisnike koji žive i borave u individualnom tipu stanovanja na racionalno potrošnju i podsećamo da se voda koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje – navode u novosadskom „Vodovodu“.

- Navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)