TRADICIJA SE NASTAVLJA: Zdravstveni sistem Srbije bogatiji za 300 najboljih radnika

Tanjug

24. 06. 2021. u 12:14

PROGRAM zapošljavanja najboljih diplomaca ponavlja se peti put i zaslužuje reč - tradicija, a Vlada Srbije će se truditi da tako i ostane, poručila je danas dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini, dr Tatjana Novaković.

ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Здравствени систем Србије богатији за 300 најбољих радника

Zgrada Vlade Srbije

Ona je na dodeli ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih škola u Srbiji poručila da je zdravstveni sistem naše zemlje od danas bogatiji za 300 radnika i stručnjaka.

- Država ispunjava obećanja i misli na budućnost naše dece. Ovim projektom se stvara sistem vrednosti koji pruža veru mladima da radom i trudom mogu da ostvare sve ciljeve - istakla je Novaković.

Dodaje da su mladi zdravstveni radnici voljom, trudom i odricanjem, zazlužili da nastave usavršavanje u Srbiji.

 - Mladom čoveku nije dovoljno samo da voli ljude da bi se bavio medicinom. On mora da ima i izraženu potrebu za neprestanim usaavršavanjem i to se od vas očekuje - poručila je Novaković novim kolegama.

Prisutnima se na svečanosti obratio i najbolji student Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, Erdin Mehmedi koji kaže da veruje da, iako svi studenti imaju različite priče i želje kada je građenje karijere u pitanju, jedna zelja je zajednička - da rade i usavršavaju se u svojoj zemlji.

 - Ovaj ugovor o radu predstavlja poklon za rad i trud u poslednjih šest godina. Sve moje kolege i ja smo se nadali tome da dobijemo posao i specijalizaciju u našoj zemlji, jer želimo da ostanemo u Srbiji i pomažemo svom narodu - poručio je Mehmedi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani