DA PORED TOMINOG SPOMENIKA ODRŽIMO KONCERT ZA BRAĆU ZDRAVKOVIĆ: Leskovčani s tugom primili vest o smrti Novice Zdravkovića u Beogradu

Tanjug

17. 06. 2021. u 18:42

VEST da je pevač Novica Zdravković, brat legendarnog Tome Zdravkovića, preminuo u 74. godini u beogradskom KBC "Zvezdara", ražalostila je mnoge Lekovčane, posebno postovaoce pesama braće Zdravković u njihovom rodnom selu Pečenjevce.

ДА ПОРЕД ТОМИНОГ СПОМЕНИКА ОДРЖИМО КОНЦЕРТ ЗА БРАЋУ ЗДРАВКОВИЋ: Лесковчани с тугом примили вест о смрти Новице Здравковића у Београду

Foto: Printskrini Arhiva "Novosti"

Novica Zdravković je rođen 21. jula 1947.godine u Pečenjevcu, a prema nezvaničnim saznanjima, on je dugo imao zdrastvenih problema sa urinarnim traktom.

Ostaće upamćen po numerama "Kralj splavova", i "Ambis mog života", a upućeni u muzičko stvaralaštvo braće Zdravković, kažu da je Novica ustupio bratu Tomi pesme "Umoran sam od života" i "Dao sam vam dušu svoju"".

Leskovački pevač Blaža Petrov rekao je da je tužan zbog velikog gubitka prijatelja i druga sa kojim je više puta nastupao. Mnogi pamte koncert koji su njih dvojica pre nekoliko godina organizovali u spomen na godišnjicu smrti Tome Zdravkovića, u vreme održavanja leskovačke "Roštiljijade". Leskovčani su se pre desetak godina donekle odužili Tomi Zdravkoviću podizanjem spomen obeležja pevaču u prirodnoj veličini na centralnom gradskom trgu.

Spomen obeležje Tomi Zdravkoviću je zbog rekonstrukcije centralnog gradskog trga preseljeno na kej reke Veternice, sastajališta mladih.

Brojni Leskovčani nadaju se da će, nakon pandemije korona virusa, pred ovom spomen bistom u centru Leskovca biti održan koncert na otvorenom, u znak sećanja na braću Zdravković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)